Kemi

opløsning.

30. september 2017 af tøsenkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe os med dette spørgsmål, vi fatter sgu ikke en brik :( 

 I en opløsning er den formelle stofmængdekoncentration af BaCl2  er 0,200 M      ??????????2= 0,2 M        Forklar hvordan man finder den aktuelle stofmængdekoncentration af BaCl2, Ba2+ og Cl-   Udregne de aktuelle stofmængdekoncentrationer Brug [BaCl2] = ….   [Ba2+] = ….   [Cl-] = ….


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2017 af janhaa

 [BaCl2] = 0,2 M

.   [Ba2+] = 0,2 M…. 

  [Cl-] = ….0,4 M


Svar #2
30. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

er det bare det ??+ til spørgsmåle ?? 


Svar #3
30. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

og hvordan forklare jeg hvordan man finder den aktuelle stofmængdekoncentration af Ba2CI2, Ba2+ og CI-?????????


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2017 af AngelOneOne

Hej,

Stofkoncentrationen af BaCl2 er 0,2 M. Det vil sige at der er 0,2 M Ba+ ioner, men da der er 2 Cl- ioner, er der derfor 2 • 0,2 M = 0,4 M Cl- ioner.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2017 af janhaa

#4

Hej,

Stofkoncentrationen af BaCl2 er 0,2 M. Det vil sige at der er 0,2 M Ba+ ioner, men da der er 2 Cl- ioner, er der derfor 2 • 0,2 M = 0,4 M Cl- ioner.

/Angel

0,2 M Ba^2+ ioner


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2017 af AngelOneOne

#5 - Ja, selvfølgelig Ba2+ - My bad :o)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #7
30. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

er et her så korrekt ?? 

vedhæfter det :) 

Vedhæftet fil:kemi 5 b.docx

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2017 af AngelOneOne

Hej,

Nej - Den molære koncentration af både Mg(NO3)2 og BaCl2 er 0,2 mol. Stof kan ikke forsvinde. Så bare fordi det er opløst er det ikke væk, det er bare dissocieret ud i dets bestanddele. Hvis du fordampede alt vandet, ville du (teoretisk i hvert tilfælde) ende op med 0,2 mol af de opløste salte.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #9
30. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Så hvad skal jeg har rettet ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2017 af AngelOneOne

Du skal rette den molære koncentration af Mg(NO3)2 og BaCl2 til 0,2 i stedet for 0

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #11
30. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Så der hvor jeg faktisk har skrevet 0 i hver spørgsmål skal der stå 0,2????


Svar #12
30. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Haha skrev lige samtidig med dig :) Men ja der hvor der står 0 i begge spørgsmål ha jeg rette til 0,2 :) Er det så nogen lunde rigtig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2017 af AngelOneOne

Hej,

Så ser det OK ud. Husk, at hvis du har x mol af et stof, så finder du antal mol af stoffets bestanddele ved at gange med ionens antal:

[BaCl2] = 0,2 mol
[Ba2+] = 1 • 0,2 mol (der er kun en Ba2+-ion) = 0,2 mol
[Cl-] = 2 • 0,2 mol (der er to Cl--ioner) = 0,4 mol

[Mg(NO3)2] = 0,2 mol
[Mg2+] = 1 • 0,2 mol (der er kun en Mg2+-ion) = 0,2 mol
[NO3-] = 2 • 0,2 mol (der er to NO3--ioner) = 0,4 mol

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: opløsning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.