Matematik

finde den afledede af funktionerne...

01. oktober 2017 af aliciaemilien (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften..

Jeg er i gang med nolge opgaver til emnet regneregler for differentialkvotienter, og jeg skal finde den afledede af funktionerne

f1(x)= 2lnx

f4?(x)=x-lnx/2

f6?(x)=3lnx+x2

Jeg er i tvivl om hvordan, er der en der kan hjælpe? :-)

Udover det har jeg løst  f5(x)=ex-lnx   således:   f5'(x)=ex-1/x   er der en der kan sige om det er korrekt? 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af Anders521

Hejsa,

din opgave ser ud til at være en øvelse i at differentiere den naturlige logaritmefunktion. Hvad er dit bud på den afledede til hver funktion? I øvrigt er der noget galt med f4: den har ikke ingen argument. Mht f5: er funktionen defineret for alle reelle tal?


Skriv et svar til: finde den afledede af funktionerne...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.