Matematik

Udledningen af differentialkvotienten for funktion f'(x)=kvadratrod x

02. oktober 2017 af kahphbabh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for at vide hvordan man udleder differentialkvotienten for kvadratroden til x, og da jeg ikke er den skarpeste til Matematik, tænkte jeg måske der var nogle her, der kunne hjælpe.

Det jeg ved, er at man bruge 3 trins reglen og at man starter ud med at sige:
Delta y = f ( x + h ) - f ( x )

Her fra går jeg så i stå og ved ikke hvordan man kommer videre. Ganske vidst har jeg det hele skrevet ned, men ved ikke hvordan det løses.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af peter lind

Nemmere kvdrod(x)*kvdrrod(x)  = x og dermed ved brug af reglen for et produkt.  2*kvrod(x) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2017 af Mathias7878

Se evt. videoen:

https://www.youtube.com/watch?v=-BY2X1Kae2Y

- - -

 

 


Skriv et svar til: Udledningen af differentialkvotienten for funktion f'(x)=kvadratrod x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.