Matematik

Nogen som kan forklare, evt. beregne, om 1 % pr. måned er mere eller mindre end 12 % p.a.?

02. oktober 2017 af Mat16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af Mathias7878

Tag f.eks. udgangspunkt i et eksempel

Du har 5.000 kr på en konto og du vil tjekke, hvorvidt 1 % om måneden giver dig flest penge eller 12 % på et år, giver dig flest penge. Anvend da renteformlen:

K_n = K_0 * (1+r)^n

Dvs

K_n = 5000 * (1+0.01)^{12} = 5634.12

eller

K_n = 5000 * (1+0.12)^{1} = 5600

Dermed er 1 % pr. måned altså mere end 12 % p.a. = pr. anno = pr. år

- - -

 

 


Skriv et svar til: Nogen som kan forklare, evt. beregne, om 1 % pr. måned er mere eller mindre end 12 % p.a.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.