Matematik

Højde i en ligebenet trekant?

08. oktober 2017 af HrConrad (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. 

Er der en der kan give mig en forklaring på, hvordan jeg finder højden i en ligebenet trekant? 

Grundlinjen er 15 cm, og siderne er hver 8,5.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af mathon

                                    \small \small \small h=\sqrt{8{.}5^2-\left (\tfrac{15}{2} \right )^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

brug pytagoras på en side og den halve grundlinje


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2017 af Mathias7878

h = \sqrt{8.5^2-7.5^2} = \sqrt{72.25-56.25} = \sqrt{16} = 4

- - -

 

 


Svar #4
08. oktober 2017 af HrConrad (Slettet)

Mange tak! Fortsat god søndag aften.


Skriv et svar til: Højde i en ligebenet trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.