Matematik

Lineær funktion ud fra "punkter"

09. oktober 2017 af glife (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey gutter :D

Skal lave opgaven:

"Bestem en forskrift der går igennem følgende punkter: f(1) = 5 og f(4) = 7"

Nogen der kan hjælpe? er alt lost, da jeg ikke ser f(1) = 5 og f(4) = 7 som "punkter"?

- Tak på forhånd :) <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2017 af Mathias7878

f(1) = 5 er det samme som (x1,y1) = (1,5): Det betyder, når du putter x=1 ind i f(x) får du 5, dvs. når x = 1 er f(x) = y = 5

og 

f(4) = 7 er det samme som (x2,y2) = (4,7): Det betyder, når du putter x=4 ind i f(x) får du 7, dvs. når x=4 er f(x) = y = 7

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2017 af mathon

              \small a=\frac{7-5}{4-1}=\frac{2}{3}

              \small y=\tfrac{2}{3}x+\left ( 5-\tfrac{2}{3}\cdot 1 \right )


Svar #3
09. oktober 2017 af glife (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen <3


Skriv et svar til: Lineær funktion ud fra "punkter"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.