Matematik

Trigonometri

10. oktober 2017 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej folkens. 

Jeg sidder og har problemer med  del b i den vedhæftet opgave. 

Jeg har fundet frem til at vinkel A er 42.86. 

Men hvordan bestemmer jeg side AE?


Svar #1
10. oktober 2017 af Roxanna

Det jeg har gjort for at løse del b, kan ses i filen nedenfor. Kan det passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2017 af mathon

                


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2017 af mathon

b)
                  \small \small \tfrac{1}{2}\cdot \left | AE \right |\cdot \left | AB \right |\cdot \sin(A)=T
                 
                  \small \tfrac{1}{2}\cdot \left | AE \right |\cdot 6{.}19\cdot \sin(42{.}8677^\circ)=5

                  \small \left | AE \right |\cdot 6{.}19\cdot \sin(42{.}8677^\circ)=10

                  \small \left | AE \right | =\frac{10}{6{.}19\cdot \sin(42{.}8677^\circ)}


Svar #4
10. oktober 2017 af Roxanna

Hvordan får man 5 til at blive 10? Skal 5 ikke divideres med 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2017 af Anders521

# 4

målet er at isolere det ubekendte dvs. |AE| i ligningen og i 2. linje startes der med at gange med 2 på begge sider af "="-tegnet. Derfor fås 10 på højresiden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2017 af mathon

#4
             \small \frac{5}{\frac{1}{2}}=\frac{5\cdot 2}{\frac{1}{2}\cdot 2}=\frac{10}{1}=10


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.