Matematik

Areal??

10. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se bilag....

Jeg er på spanden her, vi har en lære der er afsindigt god til at give os opgaver vi desværre ikke har fået noget undervisning til. Så, nu sidder vi fem mennesker uden en ide om hvad vi stiller op her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2017 af mathon

a)
          Arealet af et rektangel
          er:
                         \small A_{rekt}=L\ae ngde\cdot Bredde

          længden |PS|
          er:
                         \small L=(3-x)

          bredden |PQ|
          er:
                         \small B=(f(x)-0)=\left( x^3+1 \right )
arealet er
derfor:
                         \small A_{rekt}(x)=(3-x)\cdot (x^3+1)


                         


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2017 af mathon

for \small x=1{.}5

                         \small A(x)=(3-1{.}5)\cdot (1{.}5^3+1)


Svar #3
10. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

small a, cdot osv... jeg er helt blank? Hvad er det


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2017 af mathon

b)
          Maksimalt areal
          kræver bl.a.:
                      \small A{\,}'(x)=-(1)\cdot (x^3+1)+(3-x)\cdot 3x^2=0

                                      \small -4x^3+9x^2-1=0\; \; \; \; \; 0<x<3

                        solve(-4x^3+9x^2-1=0,x) |0<x and x<3      

                                          \small x=\left\{\begin{matrix} 0{.}364091\\2{.}19827 \end{matrix}\right.       
fortegnsvariation
for A'(x):                          -             0               +           0             -
                           0__________0,364___________2,200____________3
monotoni                                                                  max
for A(x):                   aftagende             voksende                 aftagende                         

                          \small A_{max}=A(2{.}19827)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2017 af mathon

      \small 2{.}200\; \rightarrow \; 2{.}198


Svar #6
10. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

Tusind tak, der faldt ti-øren vidst :D


Skriv et svar til: Areal??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.