Matematik

Funktion sammenhængen

10. oktober 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstå ikke den opgave, håber der nogen vil gerne hjælpe 

Vedhæftet fil: funktion sammenhængen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2017 af StoreNord

Du skal beregne hvornår:

                                             -x+7 = x^{2}+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2017 af Anders521

#0

Hvad er det ved denne opgave du ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2017 af Mathias7878

f(x) og g(x) skærer hinanden, når de er lig hinanden, dvs. du skal løse ligningen 

f(x)=g(x)

Du har

-x+7 = x^2+1

hvilket kan laves om til en andengradsligning ved at trække x^2 og 1 fra på begge sider, dvs.

-x^2-x+6 = 0

Andengradsligningen løses vha formlerne

d = b^2-4ac = (-1)^2-4*(-1)*6 = 1-(-24) = 25

og

x = \frac{-b\mp \sqrt{d}}{2a} = \frac{-(-1)\mp \sqrt{25}}{2*-1} = \frac{-(-1)\mp 5}{-2}

Dvs. x1 = -3 og x2 = 2

Indsæt da x = -3 og x=2 ind i enten g(x) eller f(x)

Du har

f(-3) = -1*(-3)+7 = 3+7 = 10

og

f(2) = -1*2+7 = -2+7 = 5

Dvs. koordinatsættet til hvert af de to skæringspunkter mellem graferne f og g er givet ved

S_1(-3,10) og S_2(2,5)

- - -

 

 


Svar #4
11. oktober 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Tusind hilsner flot forkalring 

Det var stort hjælp kære mathias 7878


Skriv et svar til: Funktion sammenhængen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.