Matematik

find K

14. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se bilag.... Hvordan kan den regnes ud?


Svar #1
14. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

bilag


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2017 af Mathias7878

Find f'(x) og løs ligningen f'(1) = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2017 af mathon

                                             \small \small f{\, }'(x)=3x^2+2kx-2

Minimum kræver bl.a.

                                             \small f{\, }'(1)=3\cdot 1^2+2k\cdot 1-2=0

            


Svar #4
14. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

Tusind tak mathon :) Kan godt se det nu :D


Svar #5
14. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

Mathon, måske du ved hvor man kan lave en monotoniforholdslinje? Altså hvilket program :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2017 af Mathias7878

#5

Tror ikke rigtigt, der findes et program, hvor du kan lave en monotonilinje, men du kan altid selv lave en :)

Læs evt

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

- - -

 

 


Svar #7
14. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

Det er mere fordi jeg indtil nu har lavet dem i paint, og det er altså ikke ret kønt :D


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. oktober 2017 af mathon

                         \small \small f(x)=x^3-\tfrac{1}{2}x^2-2x+5

                        \small \small f{\, }'(x)=3x^2-\tfrac{1}{2}x^2-2?
ekstrema:
                        \small f{\, }'(x)=0

                        \small x=\left\{\begin{matrix} -\frac{2}{3}\\1 \end{matrix}\right.

                        \small f{}'(x)=3\left ( x+\tfrac{2}{3} \right )(x-1)

fortegnsvariation
for f'(x):                 +       0          -       0        +
                    ________-2/3___________1___________
                                        lok max               lok min

monotoni:      voksende         aftagende       voksende
for f(x):            


Svar #9
14. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

Hvor laver du den så fin mathon?


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. oktober 2017 af mathon

better:

fortegnsvariation
for f'(x):                 +       0          -             0        +
                    ________-2/3___________1___________
                                 lok max               lok min

monotoni:     voksende            aftagende              voksende
for f(x):            


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2017 af Soeffi

#5 Wordmat...?: Se evt.: https://www.youtube.com/watch?v=_rb5zugYS_A

Svar #12
14. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

Genialt... tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2017 af StoreNord

Man kan også vise monotoni-forhold med Geogebra:

Find K.png

Vedhæftet fil:Find K.png

Svar #14
15. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

Ej, hvordan det? Det er sgu da genialt når jeg bruger det til så meget andet :D


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. oktober 2017 af StoreNord

Brug ABC-værktøjet og en god portion tålmodighed.       :)

ABC-værktøj.png

Vedhæftet fil:ABC-værktøj.png

Svar #16
15. oktober 2017 af anjakorsager (Slettet)

Det forstår jeg ikke :) ABC-værktøjet... hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #17
15. oktober 2017 af StoreNord

Den næst-sidste knap i knap-panelet er normalt "Skyder". Klik på knappens nederste højre hjørne.
Så kommer der andre muligheder.               :)


Skriv et svar til: find K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.