Matematik

Hjælp til (nem?) opgave!

15. oktober 2017 af frederasmussen - Niveau: A-niveau

Hejsa

Kan nogle hjælpe med denne opgave (se vedhæftede fil).

!OBS! Det er opgave b - har løst a

På forhånd mange tusinde tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2017 af StoreNord

b)   Du en sinus-funk har extremum, hvor argumentet et 0 grader eller 180 grader.
Så du slipper for at differentiere.             :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2017 af mathon

               


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2017 af mathon


b)
                                           \small 2\sin\left ( \frac{x-\pi }{2} \right )+2\; \; \; \; \; \; \; x\in\left [ 0;4\pi \right ]

har maksimum for
                                            \small \frac{x-\pi }{2}=\frac{\pi }{2}+p\cdot 2\pi\; \; \; \; \; \; \; p\in \mathbb{Z}\; \; \; \; \; \; x\in\left [ 0;4\pi \right ]

                                            \small x-\pi =\pi +2p\cdot 2\pi

                                            \small x =(2p+1)\cdot 2\pi\; \; \; \; \; \; \; \; \; p=0

                                            \small x=2\pi


Svar #4
15. oktober 2017 af frederasmussen

#3


b)
                                           \small 2\sin\left ( \frac{x-\pi }{2} \right )+2\; \; \; \; \; \; \; x\in\left [ 0;4\pi \right ]

har maksimum for
                                            \small \frac{x-\pi }{2}=\frac{\pi }{2}+p\cdot 2\pi\; \; \; \; \; \; \; p\in \mathbb{Z}\; \; \; \; \; \; x\in\left [ 0;4\pi \right ]

                                            \small x-\pi =\pi +2p\cdot 2\pi

                                            \small x =(2p+1)\cdot 2\pi\; \; \; \; \; \; \; \; \; p=0

                                            \small x=2\pi

Jeg er ikke helt sikker på, jeg forstår


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2017 af mathon

                                          \small x =(2p+1)\cdot 2\pi\; \; \; \; \; \; \; \; \; p=0      da \small x\in\left [ 0;4\pi \right ]


Svar #6
18. oktober 2017 af frederasmussen

Jeg er desværre ikke helt med.... Kan du prøve at uddybe?


Skriv et svar til: Hjælp til (nem?) opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.