Kemi

Kemi C stof mængde koncentration HJÆLP HJÆLP HJÆLP

15. oktober 2017 af Prinsessen1992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg ville høre om der er nogen der kunne hjælpe lidt her - har en opgave og jeg kan slet ikke hitte ud af den :) Håber i måske kan hjælpe lidt herinde :)

Spørgsmål 1: 0,250 mol natriumcarbonat hældes i en 500ml målekolbe, hvor der tilsættes lidt vand og rystes indtil stoffet er opløst. derefter fyldes der lidt vand i til mærket. hvad er stofmængdekoncentrationen af natriumcarbonat i opløsning?

Spørgmål 2: Man blander 0,601 mol natriumchlorid med 100ml vand, og blandingen fylder 104 ml. Beregn stofmængden?

Spørgsmål 3: Sonja ønsker at lave 200 ml 0,50 M nikkel(II)ionopløsning.

a. Hvor mange mol NiCI2(s) skal hun burge?

b. Hvad er massen heraf?

c. Hvordan laves opløsningen i praksis?

Spørgsmål 4: Kemilærer Moss vil lave en opløsning af jern(II)sulfat-vand(1/7). Han skal bruge 2 L, og koncentrationen skal være 0,02 M. Hvordan skal han bære sig ad.

Spørgsmål 5: Blod indeholder ca 1,0 g glucose (C6H12O6) pr. liter. Find på internettet oplysninger om, hvor meget blod et menneske normalt har i kroppen. Breregn stofmængdekoncentrationen af glucose i blod?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2017 af mathon

Spørgsmål 1:

                              \small c_{Na_2CO_3}=\frac{n}{V}=\frac{0{.}250\; mol}{0{.}500\; L}=0{.}500\;M


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2017 af mathon

Spørgmål 2: Man blander 0,601 mol natriumchlorid med 100 ml vand, og blandingen fylder 104 ml. Beregn stofmængden?

skal vel være:

Spørgmål 2: Man blander 0,601 mol natriumchlorid med 100 ml vand, og blandingen fylder 104 ml. Beregn stofkoncentrationen?


Svar #3
15. oktober 2017 af Prinsessen1992 (Slettet)

ja præcis :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2017 af mathon

Spørgmål 2:
                          \small \small c_{NaCl}=\frac{n}{V}=\frac{0{.}601\; mol}{0{.}104\;L}=5{.}779\; M


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2017 af mathon

Spørgsmål 3:

 a)
                          \small \small n_{NiCl_2}=V\cdot c=(0{.}200\; L)\cdot \left ( 0{.}50\;\tfrac{mol }{L} \right )=0{.}100\;mol


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2017 af mathon

   b)
                          \small m_{NiCl_2}=n\cdot M=\left ( 0{.}100\;mol \right )\cdot \left ( 129{.}61\;\tfrac{g}{mol} \right )=12{.}961\;g


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2017 af mathon

   c)
              I en 200 mL målekolbe hældes lidt demivand. Heri tilsættes \small 12{.}961\;g\; NiCl_2 under omrøring.
              Under fortsat omrøring tilføres opløsningen demivand op til mærket.


Skriv et svar til: Kemi C stof mængde koncentration HJÆLP HJÆLP HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.