Matematik

Dårlig til procent

15. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

A.

To spritbilister, Mette og Jeppe, får begge en bøde på 12.000 kr. 

Mette har en promille, der er dobbelt så stor som den Jeppe har. 

Hvor stor er den månedsløn, Mette får udbetalt, i forhold til den månedsløn Jeppe får udbetalt?

B.

En bilist har kørt med en promille på 1,2

Hvor mange procent af den udbetalte månedsløn skal betales i bøde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2017 af SuneChr

Du må forklare panelet, hvordan månedsløn, promillegrænse og bødestørrelse hænger sammen.


Svar #2
15. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Du kan se opgave her!?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2017 af StoreNord

Mettes bøde:                Mettes løn*2x % = 12000
Jeppes bøde:                Jeppes løn * x %   =12000

                               \\ Mettes \; loen =\frac{12000*100}{2x} \\ \\Jeppes \; loen =\frac{12000*100}{x}

Så kan du dividere de to ligninger med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2017 af StoreNord

B)
           Bøde = netto månedsløn * promille. 1. gang og hvis 2% eller mindre.

           Kilde:
                             http://koerekort-guiden.dk/spirituskoersel-og-straf


Skriv et svar til: Dårlig til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.