Matematik

Lineære funktioner der står vinkelret på hinanden

18. oktober 2017 af chiladak - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har en opgave jeg ikke rigtig ved hvordan den skal besvares, håber der er nogen der vil hjælpe

En lineær funktion f er bestemt ved f(x)=-5x-1

Det oplyses, at graferne for to lineære funktioner står vinkelret på hinanden, hvis produktet af deres hældningskoefficienter giver -1. 

Bestem hældningskoefficienten for en lineær funktion, hvis graf står vinkelret på grafen for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Produktet af hældningerne er
a1 * a2 = -1
-5 * a2 = -1
Dvs. 
a2 = 0.2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2019 af sanatahari (Slettet)

    


Skriv et svar til: Lineære funktioner der står vinkelret på hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.