Matematik

nogen der er gode til Procentregning?

18. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Proncentregning er ikke min stærke side :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2017 af SuneChr

Der er intet mystisk ved procentregning.
Procent betyder "pr. hundrede" eller "for hver hundrede".
1% = 1/100 = 0,01


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2017 af StoreNord

Momsen steg i 1982:                                  og i 1992
                          til  22,00 %                           til 25
                          fra 20,25 %                         fra 22
Den steg altså           1,75 procent-point   +     3       =   4,75 procent-point


Svar #3
20. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

HVad så med de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2017 af StoreNord

Du er for dårlig til at skrive af:

Momsen steg i 1982:                                  og i 1992
                          til  22,00 %                           til 25
                          fra 20,25 %                         fra 22
Den steg altså           1,75 procent-point   +     3       =   4,75 procent-point


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2017 af StoreNord

Har du rettet D8 ?


Svar #6
20. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#5

Har du rettet D8 ?

Ja det er da det du har skrevet os


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2017 af StoreNord

Okay, jeg kom lige til at se på regnearket igen og troede det var en opdatering su havde sendt.
Men altså D8 skal være 3 og ikke 4.75, som du først havde havde skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2017 af StoreNord

b)
     Stigningen siden 1979 er fra 20.25 % til 25 % altså:         25-20.25 = 4.75 % point.

c)
     I 1980 steg momsen fra 20.25 til 22 stigning:

         \frac{22-20.25}{20.25}*100=8,6 \; procent


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2017 af StoreNord

c) fortsat:
     I 1992 steg momsen fra 22 % til 25 %. Stigningen var:

                            \frac{25-22}{22}*100=13.6 \; procent

d)
   Momsen er siden 1979 steget fra 20.25 % til 25 %. Stigningen ialt er:

                        \frac{25-20.25}{20.25}*100=23.4 \; procent


   


Svar #10
20. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Forstår bare ikke om jeg skal skrive det ind det med 1992 stigning

Og de %

Og hvordan man begrunder det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2017 af StoreNord

Selvfølgelig skal du lave alle beregningerne med regnearket. Ellers kunne du jo lige så godt bruge Word.


Svar #12
20. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Hvad kan du på baggrund af beregningerne i spørgsmålene sige om forskellen på at regne med procent og procentpoint?

Hvad kan jeg skrive her?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. oktober 2017 af StoreNord

Procentuelle stigninger kan man ikke addere.
          Hvis man adderer de 8.6 % og de 13.6 %, får man 22.2 %.
          Men det burde jo som i d) give 23.4 %, som er det rigtige.

Når man adderer procent-tal, for man procent-point; og det er noget ganske andet.


Svar #14
20. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#13

Procentuelle stigninger kan man ikke addere.
          Hvis man adderer de 8.6 % og de 13.6 %, får man 22.2 %.
          Men det burde jo som i d) give 23.4 %, som er det rigtige.

Når man adderer procent-tal, for man procent-point; og det er noget ganske andet.

Er det svaret på det spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. oktober 2017 af StoreNord

Ja.


Svar #16
20. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#15

Ja.

:-)


Skriv et svar til: nogen der er gode til Procentregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.