Matematik

Inhomogene 2. ordens differentialligning

19. oktober 2017 af LasseJakobsen - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har svært ved denne 2. ordens inhomogene differentialligning...

\frac{d^2y}{dx^2}-5\frac{dy}{dx}+6y=xe^x


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2017 af peter lind

Løs først den homogene ligning. Derefter brug wronskideterminanten til at finde den fuldstændige løsning


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2017 af AskTheAfghan

Jeg stoler på, at du kan løse den homogene ligning. Nu med den inhomogene ligning.

Sættes yp := (κ1x + κ2)ex, hvor κ12 er reelle tal, ses der, at yp'' - 5yp' + 6yp = (2κ1x - 3κ1 + 2κ2)ex. Da den skal være lig med xex, må 2κ1 = 1 og -3κ1 + 2κ2 = 0 (kan du se hvorfor?). Løs dette ligningssystem.


Skriv et svar til: Inhomogene 2. ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.