Matematik

Reducer

19. oktober 2017 af Andreassø (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆLP!!!!

Nogle der vil hjælpe med at reducer dette, og forklar de forskellige trin? plz


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2017 af OliverHviid

(x-y)²+y(2x-y)

Vi anvender 2. kvadratsætning (a-b)²=a²+b²-2ab på den første parentes. Den anden parentes fjerner vi ved at gange med y i hvert led. 

x²+y²-2xy+2xy-y²


Svar #2
20. oktober 2017 af Andreassø (Slettet)

Tusind Tak!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2017 af OliverHviid

Selv tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2017 af Mathias7878

Udover at kunne benytte kvadratsætninger, er det også godt at vide, hvordan man ganger ind i parenteser.

Parentesen (x-y)2 kan omskrives til to parenteser, dvs. (x-y) * (x-y), da parentesen er opløftet i anden potens.

Her skal du gange alle ledene med hinanden, dvs. du skal gange x med x og y i den anden paterentes, og du skal gange y med x og y i den anden parentes. Du vil få

x*x+x*(-y)+(-y)*x+(-y)*(-y)

hvilket kan reduceres til

x^2-xy-xy+y^2 = x^2+y^2-2xy

Dernæst ganger du så y ind i parentesen (2x-y) ved at gange y med både 2x og -y, dvs

y*(2x-y) = y*2x+y*(-y) = 2xy-y^2

Det eneste, du skal gøre nu, er at lægge de to udtryk sammen og reducere (dvs. se, hvad der går ud med hinanden)

x^2+{\color{Red} y^2}{\color{Green} -2xy+2xy}{\color{Red} -y^2}

Du ser her, at de røde og de grønne går ud med hinanden og du ender altså ud med, som #1 allerede har nævnt:

x^2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.