Fysik

tryk i væske

21. oktober 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen vil gerne hjælp med den opgave om hvordan skal løses????

Vedhæftet fil: _tryk- opdrift.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2017 af peter lind

F= 0 da den ikke bevæger sig

 masse af træstamme = massen af vand

Opdrift = masse af træstamme*tyngdeaccellerationen

Massefylde = masse af træstamme/rumfang af træstamme


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2017 af mathon

1.
            \small \overrightarrow{F}_{res}=0         


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2017 af mathon

2.
                 \small V_{under}\cdot \rho _{vand}\cdot g=F_{op}=V\cdot \rho _{tr\! \ae }\cdot g

                  \small V_{under}\cdot \rho _{vand}=V\cdot \rho _{tr\! \ae }         

                  \small \small V_{under}=\frac{\rho _{tr\! \ae }}{\rho _{vand}}\cdot V    


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2017 af mathon

3.
                  procent under:

                  \small p\%=\frac{\tfrac{\rho _{tr\! \ae }}{\rho _{vand}}\cdot V}{V}\cdot 100=\frac{\rho _{tr\! \ae }}{\rho _{vand}}\cdot 100
             


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2017 af mathon

4.

                \small \rho _{tr\! \ae }=\frac{m}{V}=\frac{12{.}0\;kg}{ L\cdot A}=\frac{12{.}0\;kg}{ \left (0{.}90\;m \right )\cdot \left (\tfrac{\pi }{4}\cdot \left ( 0{.}19\;m \right )^2 \right )}


Svar #6
22. oktober 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

tak for det kære mathon tusinde  hilsner


Skriv et svar til: tryk i væske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.