Kemi

hvordan påvirkes reaktionen

23. oktober 2017 af judy1800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har følgende reaktion:

CO2(g) + C(s,grafit) --> 2CO(g)

For denne reaktion er ΔH=173,0 kJ/mol, ΔS=176,5 JK-1mol-1?, ΔG=119,8 kJ/mol

temperaturen ved hvilken reaktionen forløber spontant er 980,17 ºK

Jeg har tre spørgsmål jeg ikke rigtig kan finde ud af

1) redegør for, hvorfor man vil forvente, at ΔS>0 for denne reaktion?

2) Forklar hvordan den CO(g) der dannes i reaktionen påvirker reaktionen?

3) diskuter kort hvorfor der i højovne opereres med en temperatur på op imod 2000ºC?

en venlig sjæl der kan hjælpe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2017 af Heptan

1) Man kan tænke på høj entropi som uorden. Molekyler der flyver hurtigt rundt, og mange molekyler giver mere uorden.

Gasmolekyler (g) flyver mere rundt end faste atomer (s). Der bliver dannet dobbelt så mange gasmolekyler, så entropien bliver større, dvs. ΔS > 0

2) Hmmm kommer an på omstændighederne. Der dannes gas, så i en lukket beholder vil trykket stige, så hvis reaktionen er reversibel (dvs. kan forløbe mod venstre) vil der opnå en ligevægt når trykket bliver for stort.

3) ΔH > 0 så reaktionen er endoterm, dvs. den kræver varme. Jo højere temperatur desto bedre.


Skriv et svar til: hvordan påvirkes reaktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.