Matematik

partielle afledte

25. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har en funktion, hvor jeg skal findes den første og anden partielle afledte: 

kvadratrod af K* kvadrarod af L 

hvis jeg differentiere det hensyn med K så får jeg: 

1/2*kvadrod af K* kvadrod af L? 

Nu skal jeg differntiere den engang til, vil hjælpe mig: 

Kan man godt omksrive funktionen til: (2*kvadrad af K)^-1 * kvadrod af L 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2017 af peter lind

Den partielle afledede med hensyn til K bliver ½*K*L½


Svar #2
25. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvis man differentiere den engang mere får man ikk:

-0,25*K^-1,5*L^0,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2017 af peter lind

jo


Svar #4
26. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

jeg indsætter hermed ligning lig med 0: 

-0,25*K^-1,5*L^0,5=0 

men hvordan skal jeg løse den har to ubekendte. skal jeg isolere den første? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2017 af peter lind

du skal også differentiere med hensyn til L og sætte den = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2017 af peter lind

Fejl i #5. Der er ingen løsninger. Hvis du skal finde minimum er den for K = L = 0


Skriv et svar til: partielle afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.