Matematik

find utryk y

27. oktober 2017 af sahmse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg har en funktion : y = e^x , hvis jeg så har kun x, hvad er y så? Håber nogen kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2017 af janhaa

y = e^x

ln(y) = x

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2017 af Mathias7878

y = e^x tag ln på begge sider

ln(y) = ln(e^x) eksponenten x kan "hives" ned

ln(y) = x*ln(e) benyt, at ln(e) = 1

x = ln(y)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2017 af SuneChr

Den bør sidde fast med kontaktlim:
ln x  og   ex   er hinandens omvendte funktioner.


Skriv et svar til: find utryk y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.