Fysik

Lidt svære opgave fysik A

29. oktober 2017 af bisser33 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. 

Jeg har en opgave som jeg har brugt meget tid på nu, men kan slet ikke finde ud af hvordan den kan løses. Nogle der muligvis kan hjælpe mig. Jeg har oploaded opgaven 

Håber nogle virkelig kan hjælpe mig 

Vedhæftet fil: 3 Mand i kasse.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Der virker 3 kræfter på manden: Tyngdekraften m2g, kraften fra snoren Fsnor samt normalkraften fra vægten FN. Det er i princippet FN vi skal finde da den er lig med (men modsatrettet) den kraft han trykker med på vægten. Kraftbalancen giver

FN = m2g - Fsnor

Ved at betragte trissen kan man se at 2*Fsnor skal være lig med tyngdekraften på hele arrangementet. Altså

2*Fsnor = (m1 + m2 + m3)g 

Så vi har

FN = m2g - (m1 + m2 + m3)g/2

En vægt måler i princippet den kraft den bliver påvirket med, men det som den viser i displayet er denne kraft divideret med g. Så vægten viser

mvist på vægt = FN /g = m2 - (m1 + m2 + m3)/2


Svar #2
29. oktober 2017 af bisser33 (Slettet)

Det giver meget godt mening 

Skal jeg så nu indsætte mine værdier eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Ja.

mvist på vægt = 80 kg - (60 kg + 80 kg + 4,0 kg)/2 = 8 kg


Skriv et svar til: Lidt svære opgave fysik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.