Matematik

Finde monotoniforholdende af funktion

30. oktober 2017 af louiselort (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder og bøvler med en opgave hvor jeg skal finde monotoniforholdene for følgende: 

f(x)=2x^2-4x-4

Først differentierer jeg og får 4x-4

Hvad gør jeg så nu for at finde monotoniforholdende? Skal jeg skrive

f'(x)=0

f'(x)=4x-4=0 eller har jeg misforstået noget? Jeg forstår det ikke helt

På forhånd tak!

Vh. Louise 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2017 af Mathias7878

Ja du skal løse f'(x) = 0

dvs

4x-4 = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2017 af Mathias7878

Note: Det staves monotoniforholdene - uden d

- - -

 

 


Svar #3
30. oktober 2017 af louiselort (Slettet)

Tak Mathias,

Kan jeg så godt bare skrive 

4x-4 = 0

x=0

Eller hvordan skriver man det rent praktisk

Ja jeg ved godt det er uden d - men det smutter indimellem haha 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2017 af Mathias7878

#3

Ikke helt. Du skal jo løse ligningen 4x-4 = 0, hvilket gøres ved at få x til at stå alene. Du har

4x-4 = 0

4x = 4

x = \frac{4}{4} = 1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2017 af StoreNord

Skærmbillede fra 2017-10-30 18-45-47.png


Svar #6
30. oktober 2017 af louiselort (Slettet)

Ahhh selvfølgelig. Mange tak StoreNord! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2017 af Mathias7878

Du skal nu indsætte en x-værdi, der er mindre og større end 1 ind i f'(x), for at tjekke fortegnsvariationen for f'(x)

- - -

 

 


Svar #8
30. oktober 2017 af louiselort (Slettet)

Så f er aftagende i ]∞,-6] og voksende i [-6-∞[ ? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2017 af Mathias7878

Du skal bruge x-værdien ikke y-værdien, men ellers er det rigtigt

f er aftangende i intervallet

]-uendelig;1] 

og voksende i intervallet

[1;uendelig[

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2017 af StoreNord

Jag vil endda sige:         1  i stedet for  6


Svar #11
30. oktober 2017 af louiselort (Slettet)

Tak Mathias :) Jeg kæmper virkelig med det her differentialregning, så godt i er så gode til at hjælpe 


Svar #12
30. oktober 2017 af louiselort (Slettet)

StoreNord tak :) 


Svar #13
30. oktober 2017 af louiselort (Slettet)

Selvfølgelig er det 1 


Skriv et svar til: Finde monotoniforholdende af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.