Matematik

Konvergens rækker

30. oktober 2017 af theflyinghawks (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej skal løse følgende opgave:

For ethvert x tilhørende ]0;∞[ betragter vi den uendelige.

(Δ) ∞
∑ (1/(sqr(x)^n)) 
n=0  
Bestemt det interval I, hvorpå den uendelige række er konvergent. Er ikke helt med på hvad jeg skal, nogle der kan give mig et hint?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2017 af peter lind

Se på forholdet an+1/an = kvdrod(x)n/kvdrod(x)n+1 hvis dette er mindre end 1 er det konvergent =1 kræver nærmere undersøgelse og > 1 er det divergent


Skriv et svar til: Konvergens rækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.