Kemi

Mol

30. oktober 2017 af Carsten150 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Spørgsmål til Molær

Stof 1 har en koncentration på 1 μM, der tilsættes 1,5 μl i en tube.

Stof 2 har en koncentration på 1 μM, der tilsættes 1,5 μl i samme tube som stof 1

Der tilsættes yderligere et medie  22 μl, så der nu er alt i alt 25 μl i tuben

Stof 1 og stof 2 reagerer med hinanden og danner stof 3 (1:1)

Hvad er den molære koncentration af stof 3 i tuben?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2017 af ChemistryIsKey

Prøv at se om du kan komme frem til resultatet via. følgende trin;

1)   Find stofmængden af stof 1 i tuben.

2)   Find stofmængden af stof 2 før sammenblanding med stof 1 (stofmængden af stof 2 ændres ikke ved sammenblandingen (før en reaktion sker), så i princippet er der så mange mol af stof 2 selv efter sammenblandingen, men før reaktionen).

3)   Find stofmængden af stof 3 ud fra stofmængderne af stof 1 og 2 og med kendskab til støkiometrien (forhold 1:1). Vi antager desuden, at reaktionen er gået helt til ende og der ikke er mere stof 1 eller 2 tilbage!

4)   Find det totale volumen som opløsningen har (Husk du har 1,5 µL fra stof 1's tilsættelse og endnu 1,5 µL fra stof 2's tilsættelse, samt 22 µL medie, hvilket giver Vtotal = 25 µL i alt, som der også står!).

5)    Du kan nu finde koncentrationen som:   c(Stof 3) = n(Stof 3) / Vtotal.

Obs! Det er nyttigt at vide følgende;

        1 µM = 1 µmol / L

        1.5 µL = 1.5 · 10-6 L

-----------------------------------------------------------------------------------------

Det rigtige svar giver    c(Stof 3) = 0,06 µM

Se om du kan komme frem til det :D


Svar #2
31. oktober 2017 af Carsten150 (Slettet)

Tusind tak!

1μmol/L • 1.5 · 10-6  L = 1.5 • 10-6 μmol

1:1:1, så C (stof 3)= 1.5 • 10-6 μmol/2,5 • 10-5  L= 0,06 μM


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2017 af ChemistryIsKey

Ja lige præcis! :)

Svar #4
31. oktober 2017 af Carsten150 (Slettet)

:)


Skriv et svar til: Mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.