Matematik

Hvordan skriver man decimaltal som eksakt værdi?

31. oktober 2017 af Kvkonig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal omskrive følgende tal: 1.682926829, til dens eksakte værdi. Jeg er ikke helt sikker på hvad den eksakte værdi er, og ved derfor ikke hvordan jeg skal gøre dette. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

\frac{1682926829}{1000000000}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2017 af SuneChr

Tallene i  # 0 og # 1  er fuldstændig identiske. Et decimaltal kaldes også en decimalbrøk.
Hvis det havde været muligt at forkorte brøken, ville man have gjort det, - mest muligt.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2017 af Soeffi

#0. Mener du det periodiske decimaltal 1,6829268292... skrevet som uforkortelig brøk?

Et n-cifret heltal, m, divideret med et heltal bestående af n 9-taller giver et decimaltal med heltalsdelen 0 og m som periode.*) Dvs.:  68292/99999 = 0,6829268292... Hertil skal så lægges een: 1 + 68292/99999 = 69/41.

Se evt. https://en.wikipedia.org/wiki/Repeating_decimal#Converting_repeating_decimals_to_fractions

*) Begrundelse ved hjælp af kvotientrækken: 0,6829268292... = 68292·((10-5)1 + (10-5)2 + (10-5)3 + ...) = 68292·[1/(1 - 10-5) - 1] = 68292/99999.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2017 af SuneChr

1,\overline{682926829}\: \neq \: 1,682926829\: =\: \frac{1682926829}{1000000000}
# 3  Kan se, hvor du vil hen. Trådstarter burde ha' tydeliggjort dét, som du så.


Skriv et svar til: Hvordan skriver man decimaltal som eksakt værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.