Matematik

Differentiering

01. november 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg står og skal lave nogle opgaver, men jeg er simpelthen i tvivl om hvorledes de skal løses. Det skal være uden brug af et CAS værktøj. De er hhv:

a) f(x)=cos(x)*sin(x)

b) g(x)=sin^{2}(x)

c) h(x)=cos^{2}(x)

d) i(x)=\frac{[3cos(x)+sin(2x)]}{sin(x)}

Jeg håber i kan hjælpe! Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2017 af janhaa

a)

f ' = -sin(x)*sin(x) + cos(x)*cos(x)

b)

g ' = 2sin(x)*cos(x)

c)

h ' = 2cos(x)*(-sin(x))


Svar #2
01. november 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

#1 hvordan er du kommet frem til disse? Det er dét jeg har problemer med. :-(


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2017 af fosfor (Slettet)

Hvad betuder [ .... ] i tælleren af i(x) i d)

I de tre første bruges produktreglen


Svar #4
01. november 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

#3 Tak! Jeg tror umiddelbart ikke at de har nogen speciel betydning. Min lærer bruger dem bare som almindelige parenteser. :-)


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.