Matematik

Linære funktioner, kan ikke finde ud af denne her opgave :)

02. november 2017 af johanwlarsen13377 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til den opgave jeg har puttet et billede ud af. Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2017 af Mathias7878

a)

Du har en lineær funktion få formen f(x) = ax+b

hvor a = 20

og 

hvor b = 33760

Hvad tror du, de to konstanter betyder, når f(x) angiver målerens visning i kWh?

- - -

 

 


Svar #2
02. november 2017 af johanwlarsen13377 (Slettet)

Jeg har ingen ide for, at være ærlig. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2017 af Mathias7878

a = 20, dvs. igennem perioden på 14 dage er elmåleren steget med 20 kWh om dagen.

b = 33760, dvs. elmåleren stod på 33760 kWh, da personen aflæste elmåleren den første dag.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2017 af Mathias7878

Spørgsmål nr. 2

Løs ligningen

33900=f(x)

- - -

 

 


Svar #5
02. november 2017 af johanwlarsen13377 (Slettet)

Hvilken dag viser måleren så 33900khw? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2017 af Mathias7878

#5

Som jeg skrev i #4, skal du løse ligningen 33900=f(x) for at finde ud af det.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2017 af Mathias7878

33900 = 20x+33760

140 = 20x

x = \frac{140}{20} = 7

Dvs. den syvende dag.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Linære funktioner, kan ikke finde ud af denne her opgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.