Matematik

Matematik Screening studentereksamen, vejledende opgavesæt 3 2017

02. november 2017 af 1HG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1 En lineær funktion f er bestemt ved ()35.fxx=+

a) Tegn grafen for f. b) Løs ligningen ()17.fx=

Opgave 2 I 2005 var antallet af stx-gymnasieelever i Danmark 61112. I perioden 2005-2013 steg antallet af stx-gymnasieelever i Danmark i gennemsnit med 3679 om året.

a) Indfør passende variable, og opstil en model for sammenhængen mellem antallet af stx-gymnasieelever i Danmark og antal år efter 2005. Kilde: dst.dk

Opgave 3 To lineære funktioner er bestemt ved ()0,57fxx=-+ og ()210,4gxx=+.

a) Undersøg, om punktet (4,5)P ligger på grafen for f.

b) Løs ligningen ()()fxgx= grafisk.

Opgave 4 Grafen for en lineær funktion f skærer førsteaksen i 5x= og andenaksen i10.y=

a) Bestem en forskrift for f.

Opgave 5 På figuren ses graferne for funktionerne 1f, 2f og 3f, der alle er af typen ().fxaxb=⋅+ Det oplyses, at graferne for 2f og 3f er parallelle.

a) Gør rede for, hvilke af funktionerne der har samme a-værdi, og hvilke der har samme b-værdi. 

Opgave 7 Et hold nv-elever vil undersøge, hvor meget en bestemt mængde vand udvider sig, når det opvarmes. De hælder vandet i en kolbe med en prop, hvori der er sat en pipette. Kolben placeres på en varmeomrører, og efterhånden som temperaturen af vandet øges, noterer de temperaturen, og hvor meget vandet stiger op i pipetten. De får nedenstående måleresultater. Temperatur (målt i ?C) 20 22,7 24,8 26,7 28,5 30,2 32,4 34,6 Volumenændring (målt i mL) 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 3,5 I en model er sammenhængen givet ved VaTb=⋅+, hvor V betegner volumenændringen (målt i mL), og T betegner temperaturen (målt i ?C).

a) Benyt tabellens data til at bestemme a og b.

b) Gør rede for, hvad tallet afortæller om vandets udvidelse.

Opgave 8 En lineær funktion f er bestemt ved ()21.fxx=-+ Det oplyses, at graferne for to lineære funktioner står vinkelret på hinanden, hvis produktet af deres hældningskoefficienter giver 1-.

a) Bestem hældningskoefficienten for en lineær funktion, hvis graf står vinkelret på grafen for f.

b) Tegn grafen for den lineære funktion, hvis graf står vinkelret på f og går gennem punktet (2,4). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2017 af Mathias7878

??

- - -

 

 


Svar #2
02. november 2017 af 1HG (Slettet)

kan ikke finde ud af alt det der man


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2017 af Mathias7878

Vedhæftet hellere dokumentet du har taget opgaverne fra herinde. Det er alt for uoverskueligt, det du har kopieret.

- - -

 

 


Svar #4
02. november 2017 af 1HG (Slettet)

ja okay, skulle meget gerne være her


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2017 af Mathias7878

Hvad for nogle opgaver kan du ikke finde ud af?

- - -

 

 


Svar #6
02. november 2017 af 1HG (Slettet)

Alle nærmest, fra opgave 4 og ned

Skriv et svar til: Matematik Screening studentereksamen, vejledende opgavesæt 3 2017

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.