Matematik

Bestemmelse af førskekordinaten til tangentens skæringpunkt

02. november 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa alle sammen. 
Jeg har en opgave som lyder på følgende måde. 

En funktion f er givet ved 

f(x)=1+0,1*x2. 

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(5,f(5)). (Denne opgave har jeg lavet) 

b) Grafen for f og tangenten til grafen for f i punktet P afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde M 

Formen for en bestemt lerskål fremkommer ved, at punktmængden M drejes 360 grader omkring førsteaksen. 

b) Bestem førstekoordinaten til tangentens skæringspunkt med førsteaksen, og bestem skåles lerrumfang.  

Tak på forhånd. 



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2017 af mathon

b)
     førstekoordinaten til tangentens skæringspunkt med førsteaksen:

                           \small 0=x-1{.}5

                           \small x=1{.}5

   Lerrumfanget:
           
                           \small \small V_{ler}=\pi \int_{0}^{5}\left (0{.}1x^2+1 \right )^2\, \mathrm{d}x-\pi \int_{1{.}5}^{5}\left (x-1{.}5 \right )^2\, \mathrm{d}x


Skriv et svar til: Bestemmelse af førskekordinaten til tangentens skæringpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.