Matematik

Logaritmer - at omskrive

03. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Når opgaven siger at man skal omskrive til én logaritme, vil følgende tælle som en logaritme

log(5^2)/log(11^7) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2017 af Mathias7878

\small 2*log(5)+7*log(11)

\small log(5^2)+log(11^{7})

?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2017 af Mathias7878

Tror det skal omskrives til

\small log(5^2*11^7)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2017 af Mathias7878

Benyt følgende logaritme-regneregler

x*log(a) = log(a^x)

og

log(a)+log(b) = log(a*b)

- - -

 

 


Svar #4
03. november 2017 af Mathian

Fandt ud af det, tak mate. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2017 af Mathias7878

Så lidt "b" ;)
 

- - -

 

 


Svar #6
03. november 2017 af Mathian

log (5^2)+ log (11^7)

log (25) + log (77)

log (25*77) 

Det må være omskrivning til én logaritme


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2017 af Mathias7878

#6

Fejl

Husk at 11^7 ikke er 11*7, men 11*11*11*11*11*11*11

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

#1..#7

I det oprindelige udtryk står der en brøkstreg, ikke et gangetegn.


Svar #9
03. november 2017 af Mathian

Aaah, en smutter, men den kan selvfølgelig være fatal under eksamen, tak for at skærpe min opmærksomhed. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. november 2017 af Mathias7878

#8

Ja, men er det ikke billedet, vi skal tage udgangspunkt i?

- - -

 

 


Svar #11
03. november 2017 af Mathian

Jo, har brugt regel 3 og 1 

regel 3: xlog(a) = log(a^x

regel 1 : log(a) + log (b) = log (a*b) 


Svar #12
03. november 2017 af Mathian

Hvis der stod minus imellem skulle jeg anvende log(a/b)


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Hvad er du så kommet frem til?


Svar #14
03. november 2017 af Mathian

Log(25*19487171)

log(487179275)


Svar #15
04. november 2017 af Mathian

og det giver så 7*log(11)+2*log(5) 

Hold kæft hvor det sammenhængende. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. november 2017 af rdrma (Slettet)

det er vel ligetil

ln(xy)=ln(x)+ln(y)


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. november 2017 af rdrma (Slettet)

#17

det er vel ligetil

ln(xy)=ln(x)+ln(y)

altså

ln(5^2)+ln(11^7)=ln(5^2*11^7)

ln(25*11^7)

det kan jeg ikke lige regne i hovet 


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

#18 Hvorfor regner du baglæns?


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. november 2017 af Stats

Skærmbillede 2017-11-03 kl. 23.05.44.png

Udgangspunkt i billedet

Vi anvender log xa = a·log x og får

log 52 + log 117

Vi benytter nu, at log a·b = log a + log b og får

log(52·117)

Dette er svaret...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.