Matematik

Trigonometri

04. november 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen kan hjælpe mig med den opgave.

Vedhæftet fil: trekant -1 .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2017 af StoreNord

Du kan isolere x i linjens ligning og indsætte i cirklens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2017 af mathon

a)
         skæring mellem
                                       cirklen  \small (x+2)^2+\left (y-5 \right )^2=25
         og
                                       linjen:  \small 4x-3y+23=0\Leftrightarrow y=\tfrac{4}{3}x+\tfrac{23}{3}

         dvs
                                       \small (x+2)^2+\left (\tfrac{4}{3}x+\tfrac{23}{3} -\tfrac{15}{3} \right )^2=25

                                       \small (x+2)^2+\left (\tfrac{4}{3}x+\tfrac{8}{3} \right )^2=25

                                       \small x^2+4x+4+\tfrac{16}{9}x^2+\tfrac{64}{9}x+\tfrac{64}{9}=25

                                       \small 9x^2+36x+36+16x^2+64x+64=25

                                        \small 25x^2+100x+75=0

                                        \small x^2+4x+3=0

                                        \small x=\left\{\begin{matrix} -3\\ -1 \end{matrix}\right.
                 \small y=\tfrac{4}{3}\cdot \{-3,-1\}+\tfrac{23}{3}=\left\{\begin{matrix} \frac{11}{3}\\\frac{19}{3} \end{matrix}\right.

dvs
skæringspunkterne:
                                        \small S_1=\left ( -3\, ;\tfrac{11}{3} \right )   og   \small S_2=\left ( -1\, ;\tfrac{19}{3} \right )
 


Svar #3
04. november 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Tak for det kære mathon


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.