Matematik

trigonometri

05. november 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

God sødag alle sammen.

Jeg træner mig til at løse opgaverne men fik ikke løsningen til den opgave. giv hjælpe tak

Vedhæftet fil: trekant -4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af MatHFlærer

a)

Vi ser, at en cirkel udgør 360^o. Dvs. prøv at kig i centrum, der kan du jo tegne en cirkel. Derudover ved du, at der er 12 ens trekanter, så kan du ikke dele 360^o med 12 og få vinkel v?

b) Du ved, at arealet er 22m^2, kan det ikke også deles med 12? Og med de oplysninger kan du bruge arealformlen for en vilkårlig trekant, givet ved

T=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot sin(C)

Kald en af de lange sider for y, og du vil se, at a=y og b=y fordi du har ligebenet trekanter, så du har

T=\frac{1}{2}\cdot y\cdot y\cdot sin(v)

Når du har bestemt y, så anvend cosinusrelationerne for at finde x


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2017 af mathon

               a)
                           \small \angle v=\tfrac{360^\circ}{12}=30^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2017 af mathon

               b)
                           \small \tfrac{1}{2}\cdot h\cdot x=\tfrac{22}{12}\; \; \; \; \; \; x>0

                           \small \tfrac{1}{2}\cdot 2x\cdot \tan(75^\circ)\cdot x=\tfrac{11}{6}

                           \small \tan(75^\circ)\cdot x^2=\tfrac{11}{6}

                          \small \small x=\sqrt{\tfrac{11}{6\cdot \tan(75^\circ)}}


Svar #4
05. november 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Tusind tak søde mennesker 


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.