Matematik

Rumgeometri

06. november 2017 af Hejsavenner123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Planen a har ligningen 3x-7y+4z=1

1) Angiv koordinaterne til tre punkter i planen, hvoraf et skal have x-koordinaten 2 og et andet skal have y-koordinaten 0. 

Forstår at jeg skal finde 3 punkter med koordinaterne (x,y,z), som opfylder ligningen, men hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2017 af fosfor (Slettet)

F.eks
x=2, y=0, z=?
og
x=0, y=0, z=?

z isoleres efter at have indsat kendt (selvvalgt) x og y i ligningen


Svar #2
06. november 2017 af Hejsavenner123 (Slettet)

okay, tak, men hvorfor er det x- og y-koordinaterne som er selvalgt? er det fordi der allerede er angivet en x- og y-værdi?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2017 af fosfor (Slettet)

Det er lige meget hvilke 2 man lader være selvvalgte, bortset fra den opgaven vælger for en.


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.