Matematik

Areal i en parabel

06. november 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal finde arealet i denne parabel.

jeg kiggede på eksemplet her 

: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470821

S(-0,768x^2 + 3,84x)dx = A 


(-0,256*5^3+1,92*5^2-(-0,256*0^3+1,92*0^2)) = 16 

Men det går ikke op i mit eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2017 af janhaa

A=\int_0^3 f(x)\,dx

A = 27


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2017 af janhaa

F(3)-F(0)\\ \\ where\\ F(x)=9x-x^3+3x^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2017 af fosfor (Slettet)

A = F(3) - F(0)

hvor F er en vilkårlig stamfunktion for f


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2017 af janhaa

A = F(3) - F(0)= 9*3 = 27


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2017 af mathon

Areal:
                      \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int_{0}^{3}\left (-3x^2+6x+9 \right )\,\mathrm{d}x=\left [-x^3+3x^2+9x \right ]_0^3=-3^3+3\cdot 3^2+9\cdot 3=-27+27+27=27              


Svar #7
06. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Tusind tak!!!


Skriv et svar til: Areal i en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.