Matematik

hvad gik galt

08. november 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan nogle se hvad der gik galt?


Svar #1
08. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

her er hvad jeg har lavet


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2017 af mathon

                   \small d=(-9)^2-4\cdot \tfrac{3}{8}\cdot 48=81-72=9=3^2

                   \small \sqrt{d}=3

                   \small x=\frac{9\mp 3}{\tfrac{3}{4}}=\frac{3\mp 1}{\tfrac{1}{4}}=12\mp 4=\left\{\begin{matrix} 8\\16 \end{matrix}\right.

    


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2017 af mathon

fortegnsvariation
for \small f{}'(x)\! \! :                  +           0          -           0            +

                       ___________8___________16___________

monotoniforhold             lok. max             lok. min                   
for \small f(x)\! \! :              voksende        aftagende           voksende


Svar #5
09. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Okay tak!
Hvordan beregner jeg så de lokale ekstrema derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2017 af mathon

                        lok. max. = \small f(8)

                        lok. min. = \small f(16)


Skriv et svar til: hvad gik galt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.