Fysik

Beregn frekvens ud fra bølgelængde

12. november 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Beregn frekvens ud fra bølgelængde. Hvordan gøres dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af AngelOneOne

Hej,

Bølgelærens grundligning er:

v=\lambda \cdot f

v=bølgens hastighed i meter/sekund
λ=bølgelængden i meter
f=frekvensen i Hz

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
12. november 2017 af Mikkeldkdk

Kender godt den formel. Men jeg får ikke oplyst bølgens hastighed.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2017 af AngelOneOne

Hej,

Så vil jeg tro at du skal regne med at bølgen bevæger sig med lysets hastighed.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #4
12. november 2017 af Mikkeldkdk

Opgaven er her. Synes bare den er lidt mærkelig. I hvilket stof skal jeg så regne lysets hastighed i, er det vakum eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2017 af AngelOneOne

Hej,

Ja - Da der i rummet er vacuum (eller i realiteten meget tæt på vacuum), så skal du bruge lysets hastighed i vacuum.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Beregn frekvens ud fra bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.