Matematik

eksponentiel udvikling - hvor mange procent aftager funktionen

12. november 2017 af lunalssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har problemer med opgave c. de andre kunne jeg godt regne ud

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punkterne (30, 42) og (80, 11)
a) 
Bestemt værdien af konstanten a (4 decimaler)
= 0,9736
b) 
Bestemt værdien af konstanten b (helt tal)
94
c) 
Med hvor mange procent aftager funktionen ved en x-tilvækst på 1 enhed? (2 decimaler)
Jeg har prøvet samme regne måde som jeg gjorde i ligende opgaver føre men facitet bliver falsk? Hvordan regner jeg det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af fosfor (Slettet)

0,9736 = 1 + r
r = -0.026439673

Den aftager med  -r*100 procent dvs
2.64
Den vokser med  r*100 procent dvs 
-2.64


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling - hvor mange procent aftager funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.