Matematik

eksponentiel udvikling angiv a

13. november 2017 af lunalssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

-Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (0, 12) og har en relativ tilvækst pr. enhed på -5,6 %. Bestem forskriften for funktionen. Angiv a-værdien med 3 decimaler.
-Bestem y-værdien for x=15

Jeg har store problemer med ovenstående opgave. Er der nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2017 af mathon

                  \small \left ( a-1 \right )\cdot 10^2=-5{.}6

                  \small a-1 =-0{.}056

                  \small a =1-0{.}056=0{.}944
hvoraf
                   \small y=b\cdot 0{.}944^x
samt

                   \small \small 12=b\cdot 0{.}944^0=b
dvs
                   \small \small y=12\cdot 0{.}944^x

Bestem y-værdien for x=15

                  \small \small \small y=12\cdot 0{.}944^{15}


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling angiv a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.