Matematik

Hjælp. funktioner.

14. november 2017 af MCBH93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan sagten finde ud af opgave a... Men hvordan udregner jeg b,c og d??

(se billed)

P.s: i må gerne skære det ud i pap.

hilsen Matematik-mongolen.

Vedhæftet fil: mateB.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2017 af Mathias7878

b)

Løs ligningen 2=f(t)

c)

Find f'(t) og indsæt t = 24 ind i f'(t)

d)

Udregn f(0) og se, hvad det giver.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2017 af janhaa

b)

2 = f(t)

c)

f ' (24)

d)

[


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2017 af janhaa

d)

f(0) = 2,7


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2017 af mathon

b)
                   \small 2{.}0=2{.}7\cdot \left ( 1-e^{-0{.}021\, t} \right )

                   \small e^{-0{.}021\, t}=\tfrac{2{.}7-2{.}0}{2{.}7}

                   \small e^{0{.}021\, t}=\tfrac{2{.}7}{2{.}7-2{.}0}

                   \small 0{.}021\, t=\ln\left (\tfrac{2{.}7}{2{.}7-2{.}0} \right )

                   \small t=\frac{\ln\left (\tfrac{2{.}7}{2{.}7-2{.}0} \right )}{0{.}021}

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2017 af mathon

c)
             \small \small f{\,}'(t)=2{.}7\cdot \left ( 0-e^{-0{.}021t}\cdot (-0{.}021) \right )

             \small f{\,}'(t)=0{.}0567e^{-0{.}021t}

             \small f{\,}'(t)=0{.}0567e^{-0{.}021t}\small f{\,}'(24)=0{.}0567\cdot e^{-0{.}021\cdot 24}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2017 af mathon

d)
            \small \underset{t \to \infty}{ \lim} \; 2{.}7\cdot \left ( 1-e^{-0{.}021t} \right )=2{.}7

\small 2{.}7 er det maksimale saltindhold fisken kan opnå.


Skriv et svar til: Hjælp. funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.