Matematik

At gøre en prøve

15. november 2017 af marie9999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2017 af StoreNord

Start med at differentiere f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2017 af Anders521

Start med at udskifte symbolet f(x) med y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2017 af Sofieaa1 (Slettet)

Husk at tage højde for potens regneregler 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2017 af ringstedLC

Sæt y = f(x) og undersøg om der står det samme på begge sider af lighedstegnet i diff.- ligningen.

Men sig mig lige; når du har valgt STX 1. g til din profil, så undrer det mig at I allerede har diff.-ligninger?

Hvis du har valgt forkert, ville det være smart at rette i din profil af hensyn til os, der hjælper. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2017 af mathon

                     \small y=\left (x-2 \right )e^x-e^{\frac{x}{2}}

                     \small y{\, }'=1\cdot e^x+(x-2)\cdot e^x-e^{\frac{x}{2}}\cdot \tfrac{1}{2}=\left (1+x-2 \right )e^x-\tfrac{1}{2}e^{\frac{x}{2}}=(x-1)e^x-\tfrac{1}{2}e^{\frac{x}{2}}

                     \small 2y{\, }'=2(x-1)e^x-e^{\frac{x}{2}}

                     \small 2y{\, }'=2((x-2)+1)e^x-e^{\frac{x}{2}}

                     \small 2y{\, }'=2(x-2)e^x+2e^x-e^{\frac{x}{2}}

                     \small 2y{\, }'=2\left ( y+e^{\frac{x}{2}} \right )-e^{\frac{x}{2}}

                     \small 2y{\, }'=2y+e^{\frac{x}{2}}   hviket ikke er identisk med \small 2y{\, }'=y+xe^{x}


Skriv et svar til: At gøre en prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.