Matematik

f'(x) af f(x)=x^2+3x+1

16. november 2017 af jonni12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa..

Nogle der vil hjælpe med at finde f'(x) af denne funktion:

f(x)=x^2+3x+1

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2017 af Mathias7878

Benyt følgende regneregler:

\small (x^n)' = n*x^{n-1}

\small (k*x)' = k

\small (k)' = 0

Hvad tror du så, at f'(x) er?
 

- - -

 

 


Svar #2
16. november 2017 af jonni12 (Slettet)

5x??


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2017 af Mathias7878

\small f(x) = x^2+3x+1

\small f'(x) = 2*x^{2-1} + 3*1+0 = 2x^1+3 = 2x+3

- - -

 

 


Svar #4
16. november 2017 af jonni12 (Slettet)

Tusind tak - men er det ikke det samme som 5x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2017 af Mathias7878

Ikke helt

\small 2x+3x = 5x

men ikke

\small 2x+3

- - -

 

 


Skriv et svar til: f'(x) af f(x)=x^2+3x+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.