Matematik

Bestemmelse af tangentlinie uden hældning eller punkter

17. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer jeg ligningen uden punkter eller hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2017 af mathon

"Hvordan bestemmer jeg ligningen uden punkter eller hældning? " er en vrøvlesætning.

En ligning har naturligvis hverken hældning eller punkter.


      Parablens skæringspunkter med x-aksen, hvis ligning er \small y=0
      kræver:
                              \small \small -x^2+5x-6=y=0

                              \small \small x^2-5x+6=0

                              \small x=\left\{\begin{matrix} 2\\3 \end{matrix}\right.
dvs
skæringpunkterne:
                              \small \left ( 2,0 \right )\text{ og }\left ( 3,0 \right )

tangenthældningen i
dissse punkter
er:
                              \small f{\,}'(\{2,3\})=-2\cdot \{2,3\}+5=\{1,-1\}

med tangentligningerne:

                              \small t_1\! :\; \; y=1\cdot x+(0-1\cdot 2)=x-2

                              \small t_2\! :\; \; y=-1\cdot x+(0-(-1)\cdot 3)=-x+3

   


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2017 af mathon

…benyttet er

                                                     \small f{\, }'(x)=-2x+5
og
tangentligningen på formen:
                                                    \small y=f{\, }'(x_o)x+\left ( y_o-f{\, }'(x_o)\cdot x_o \right )


Skriv et svar til: Bestemmelse af tangentlinie uden hældning eller punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.