Fysik

Friktion HJÆLP DET HASTER!

19. november 2017 af NexusOP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Så jeg skal finde my på et skråplan, men jeg kan ikke finde my uden friktionskraften/gnidingskraften

my = Friktion/N

Friktion = my*N

jeg har den normale kraft og tyngdekraften og en vinkel på en skråplan (jeg har også objektets hastighed og objektets acceleration, objektets masse, tid og position)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2017 af swpply (Slettet)

Vedhæftet fil:IMG_2849.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2017 af swpply (Slettet)

Jeg håber at du kan læse min håndskrift.

Af en eller anden grund af Studieportalen valgt at rotere billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2017 af swpply (Slettet)

Alternativt kan du også integere

a = g(\sin(\alpha)-\mu\cos(\alpha)),

for at få et udtryk for positionen langs skråplanet

s(t) = \frac{1}{2}g(\sin(\alpha)-\mu\cos(\alpha))t^2

NB. her har jeg antaget at kuglen startet fra hvile. Samt at kuglen starter i punktet s(t) = 0, altså måler s(t) afstanden til kuglen til tiden t relativt til dens start punkt.

Du kan fitte dinne data til denne parabel og derved bestemme friktionskoefficneten μ.


Skriv et svar til: Friktion HJÆLP DET HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.