Matematik

Forholds og procentregning(haster!!!!)

22. november 2017 af Camilladamgaard1 - Niveau: 9. klasse

Hvordan løser man denne her opgave:

Sofie, Line og Carolina deler et beløb, så Sofie får 22%, Line får 45% og Carolina for resten af pengene.

Hvor mange procent af pengene får Carolina? Den kan jeg nok regne ud, der skal man bare pluse 45 med 22, også minusse med 100.

45+22=67  

100-67= 33 % - Er det ike korrekt? 

Men hvor mange penge får Sofie og Line, nr Carolina får 9306 kroner??? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2017 af Mathias7878

Jo, det første er rigtig nok :-)

Du finder hele beløbet ved at dividere 9306 kroner med 0,33. 

Sofie får da 

\small hele \ beloebet * 0.22

og

Line får da

\small hele \ beloebet * 0.45

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2017 af mathon

                                              \small Forholdstal
                   \small \begin {align}{3} Sofie\\ Line\\ Caroline \end{align}\small Sofie                     \small 22
                   \small Line                       \small 45
                   \small Car\! olina                \small 33

Til forholdstallet 33 svarer 9306

Til forholdstallet 1 svarer \small \small \tfrac{9306}{33}=\mathbf{\color{Red} 282}

                                              \small Forholdstal               \small kroner
                   \small \begin {align}{3} Sofie\\ Line\\ Caroline \end{align}\small Sofie                     \small 22                  \small 22\cdot 282=6204
                   \small Line                       \small 45                  \small 45\cdot 282=12690
 


Skriv et svar til: Forholds og procentregning(haster!!!!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.