Fysik

NTC resistor

23. november 2017 af solpige00 - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om spørgsmål b i den vedhæftede opgave, en der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2017 af mathon

a)

              \small P_{NTC}=0{.}09\; W


Svar #3
23. november 2017 af solpige00

Hvordan er du kommet frem til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2017 af mathon

b)
              \small I_{NTC\; resistor}=\frac{(12-3{.}5)\; V}{31\cdot 10^3\;\Omega }=0{.}000274\;A

              \small R_{NTC\; resistor}=\frac{3{.}5\;V}{0{.}000274\;A}=12773{.}7\;\Omega =12{.}8\;k\Omega

              Grafaflæsning:
                                            \small \small 12{.}8\;k\Omega \text{ koordinerer }38\, ^\circ C.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2017 af mathon

#3
              \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! P_{ledning}=R\cdot I^2=\left ( 25\cdot 10^3\; \Omega \right )\cdot \left ( 1{.}9\cdot 10^{-3}\; A \right )^2=0{.}09025\; \left (\Omega \cdot A \right )\cdot A=0{.}09025\;V\cdot A=0{.}09025\;W


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der er en fejl i opgaven. Værdierne til spørgsmål a er urealistiske og passer ikke med diagrammet. Beregnesspændingsforskellen Ua over NTC-modstanden i spørgsmål a, fås:

U_{a} = R_{NTC}*I = 25k\Omega \cdot 1,9mA = 47,5V

Dette er (meget) større end driftspændingen U over spændingsdeleren. Desuden vil en effekt på 90mW give en så kraftig opvarmning af NTC-modstanden, at målingen ville blive ubrugelig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2017 af ringstedLC

Der står ikke, at resistoren i a) er den samme som i b).

Enig i at det ikke er en helt almindelig NTC modstand.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

#7 Du har ret i, at det ikke er det samme kredsløb. Spændingen er en hel del højere i a) end i b). Jeg burde have lagt mærke til, at der ikke er anden sammenhæng mellem spørgsmålene end, at der benyttes den samme NTC-modstand.


Skriv et svar til: NTC resistor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.