Matematik

hjælp til at bestemme integralet

26. november 2017 af soer381k - Niveau: A-niveau

jeg skal bestemme integralerne og jeg tror at det er vigtigt at man først omformer itegralet

a) \int 2^s(3^s+4^s)ds

b) \int \frac{1-4^4}{t^3}dt

c) \int \frac{5ln(t^3)}{ln(t^2)}dt


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2017 af mathon

a)
              \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int \left (2^s\cdot 3^s+2^s\cdot 4^s \right )\mathrm{d}s=\int \left (\left (2\cdot 3\right )^s+\left (2\cdot 4 \right )^s \right )\mathrm{d}s=\int\left ( 6^s+8^s \right )\mathrm{d}s=\frac{6^s}{\ln(6)}+\frac{8^s}{\ln(8)}+k


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2017 af mathon

b)
              \small \small \small \int \left (-255 t^{-3} \right )\mathrm{d}x=\frac{-255}{-2}t^{-2}+k=127{.}5t^{-2}+k


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2017 af mathon

c)
              \small \small 5 \int\tfrac{3\ln(t)}{2\ln(t)}\; \mathrm{d}t=\small \tfrac{15}{2} \int1\, \mathrm{d}t=\tfrac{15}{2}t+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2017 af peter lind

b) Skal der ikke stå t4 i stedet for 44 i tælleren ?


Skriv et svar til: hjælp til at bestemme integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.