Fysik

Fysik henfald Hjææææælp

27. november 2017 af Fysikkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forstil dig, at du har 4.g af et radioaktivt stof. Stoffets halveringstid er T1/2 = 2min

a) hvor meget er tilbage efter 2 min ?

b) hvor meget er tilbage efter 4min ?

c) hvor meget er tilbage efter 8min ?

d) hvor lang tid er der gået når der er 0,01g tilbage ?

Jeg tror at man skal bruge formlen N*1/2^t/T

men den første giver så 2g men ved ik helt hvordan jeg regner videre herfra er der noget der kan hjælpe????


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2017 af mathon

               \small m\left(t+n\cdot T_{\frac{1}{2}}\right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^n\cdot m(t)\; \; \; \; \; \; \; \; \text{hvor n er antal halveringstider.}      


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2017 af mathon

               \small t=\frac{\log\left ( \frac{m}{m_0} \right )}{\log\left (\frac{1}{2} \right )}\cdot T_{\frac{1}{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2017 af mathon

kommentar:
                      Umiddelbart ses, at efter 9 halveringstider / 18 min
          er
                      \small m\left(0+9\cdot T_{\frac{1}{2}}\right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^9\cdot (4\;g)=\frac{4\;g}{512}=0{.}008\;g

                      hvorfor tiden er mindre end men tæt på 18 min.
                     


Skriv et svar til: Fysik henfald Hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.