Matematik

Isolering af a

29. november 2017 af Alexandravest (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, jeg bruger cosinusrealationen til at finde min a værdi, men kan ikke få a til at give det jeg gerne vil have når jeg isolerer den. Håber i kan hjælpe, tak. a skal give 3,95, men vil gerne have udregninger. 

cos(41)=(3,41^2 + 5,83^2 - a^2) / (2*3,41*5,83)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2017 af mathon

                      \small a=\sqrt{3{.}41^2+5{.}83^2-\cos(41^\circ)\cdot 2\cdot 3{.}41\cdot 5{.}83}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2017 af William1529 (Slettet)

Den formelle formel til at finde en side i din trekant er a^2 = b^2+c^2-2abcos(A)

Den formel du har brugt vil også give dig samme resultat hvis du solver den i et hvilket som helst regneprogram (TI-Inspire, wordmat, maple osv.) Grunden til at det ikke giver præcis 3,95 er sandsynligvis en regnefelj/målefelj.

Jeg har vedhæftet et billede hvor jeg har solvet det i wordmat.

Vedhæftet fil:udregning.PNG

Skriv et svar til: Isolering af a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.