Matematik

reducere

29. november 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan reduceres det her: 

(1-t)*(1-t)*(3-t)+0+0-3*(1-t)*3-0-(1-t)*(-3)*2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2017 af StoreNord

Gang to parenteser sammen.
Derefter gang hvert led med hvert led i den tredje.

(1-t)*(1-t) = 1*1  -  1*t  -   t*1  +  t2             * (3-t)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2017 af ringstedLC

SP's regnemaskine iler med en reduktion, men for at din dovenskab ikke skal belønnes for rigeligt, har jeg stillet din linje op nederst...

(1-t)^{2}\cdot (3-t)+3(t-1) \\ (1-t)^{2}\cdot (3-t)+3t-3= \\ (1-t)(1-t)(3-t)-9(1-t)-(1-t)(-6)= \\ (1-t)^{2}\cdot (3-t)-9+9t+6-6t= \\ (1-t)(1-t)(3-t)+0+0-3(1-t)\cdot 3-0-(1-t)(-3)\cdot 2=

og så kan selv gå videre som anført i #1


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.